Del på

Presse

PRESSEMEDDELELSE:

Københavnersalonen

Ny aftenskole inviterer til byvandring inden døre

Københavnersalonen hedder den nye aftenskole i byen. De to initiativtagere er begge turistførere og året igennem at finde undervejs i byen, hvor de fortæller historier til danske og udenlandske gæster. Nu i den kommende mørke tid supplerer de med gode fortællinger indenfor: ”Vi bygger videre på den gode byhistorie både inde og ude, som vi kan mærke at københavnerne virkelig er optaget af. Ja, vi trækker byen ind i varmen. Vi giver en byvandring og supplerer indendørs med foredrag, debat og historiefortælling,” siger Iben Danielsen.

Mette Thornval, der er den anden initiativtager til Københavnersalonen, forklarer, at formen og måden at være sammen på er vigtig for den nye aftenskole. Derfor salon:  ”Vi vil gøre det gennem fortællingen, gennem fællesskabet og gennem diskussionen. Vi er vilde med Grundtvig og konceptet folkeoplysning, og det vil vi gøre gennem foredrag med tid til masser af debat. Deltagerne må også gerne lære hinanden lidt at kende! En salonkultur var jo traditionelt en komsammen med indhold i et privat hjem,” forklarer Mette Thornval. Den nye aftenskole vil gerne omplante noget af det livgivende ved den form til en nutidig kontekst. Derfor er aftenskolens initiativtagere altid til stede som værter, og der bliver også budt på et lille glas eller en lille smagsprøve, der indgår i fortællingen.

Udover byhistorie og Danmarkshistorie vil der også være en lang række kurser, hvor deltagerne selv får fingrene i materialet. Det handler om ord, skrift, mundtlig fortælling og personlig kommunikation.

Programmet er fleksibelt og tilføjes nye kurser i løbet af sæsonen, når noget aktuelt dukker op, og endnu en gæstelærer bidrager med spændende bud på en aften i Københavnersalonen.

Her i efteråret kan du vælge at gå til fodboldhistorie, lære at tegne kalligrafi eller få indsigt i hvordan du skriver dit første nyhedsbrev. Du kan også vælge at gå med på de guidede ture, hvor du lærer din by og dens historie at kende på en ny og anderledes sjov måde. Temaerne er alt fra kolonimagten Danmark, design, nordisk mad og til moderne royale skandaler sat i perspektiv.

Det og meget mere sker i byens nyeste aftenskole, Københavnersalonen.

Kig nærmere på programmet: www.koebenhavnersalonen.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få de seneste kurser direkte ind i din mailboks.

Mette Thornval er cand.mag i historie og praktisk formidling og hun bor i København K. Arbejder i dag som professionel guide i virksomheden Koebenhavnerture.dk. og underviser på aftenskoler og daghøjskoler.

Iben Danielsen er journalist og forfatter og hun bor i København Ø. Arbejder som turistfører på dansk, engelsk og svensk i Koebenhavnerture.dk – og underviser gerne på skrivekurser og i lokal historie.

Kontakt www.koebenhavnersalonen.dk – Mette, tlf. 20663093 – Iben, tlf. 20138058