SKÅL København!

En berusende byvandring gennem København i fodsporene på fulde munke, bægersvingende sømænd og sippende adelsfrøkener.

Der er intet som et godt glas, og gerne i godt lag. Sådan har man tænkt til alle tider. Danmarkshistoriens kapitler og kringelkroge genlyder af smadrede kroningsglas, poeters åndfuldheder i de sene timer på minefeltets ikoniske værtshuse og dufter sødligt af munkenes bryggekar.

På denne tur fortæller vi om øl- og vintraditioner gennem hundreder af år og hvordan de er knyttet til steder og mennesker i det gamle København. Hvis væggene kunne tale på byens ældste værtshuse! Men det kan de jo næsten… hvis man lægger øret til! Vi kigger dybt i glassene hos adelen, fattigfolkene og de ellers så dydige munke.

Hør om sammenhænge, der måske ikke ligger lige for: En med vores dages målestok helt ubegribelig national tragedie var det, da englænderne bombede København og stjal flåden, men se nu der – i kølvandet på dette ydmygende nederlag fik vi det Nyhavn med alle de små listige steder, hvor vi elsker at sidde og dingle med benene ud over bolværket på en solskinsdag. Og hvis du tror, at Christian den Fjerde var et dyrt bekendtskab for Danmark med tabte krige og sin hang til dyre bygningsværker, så skal du da bare se indkøbslisten til drikkevarer og glas ved hans kroningsfest!

Vi giver os god tid på denne tur. Med øl og vinkulturen fra middelalderen, renæssancen og op til i dag som fornøjeligt pensum slentrer vi gennem historier om de ølbryggende munkes Gråbrødre Torv, den første spæde start på Carlsberg og adelens svar på Glühwein længe inden afterski var opfundet.

Du skal selvfølgelig ikke vansmægte! Fem steder på turen byder vi på smagsprøver – både indenfor og udenfor. Turen begynder i Nyhavn og slutter ved Rådhuspladsen.

Praktiske informationer
Hvem: Mette Thornval
Hvornår: 10. oktober kl 17 – 20
Mødested: Nyhavn
Slut: Rådhuspladsen
Pris: 295,- DKK (guide i  3 timer: 145,- DKK og 150,- DKK til 2 værtshusbesøg og smagsprøver)

Tilmeld