KNU KNU KNU Sænk skibene!

Den 29. august markerer vi 75-årsdagen for sænkningen af den danske flåde under Besættelsen med en tidsrejse tilbage til de mørke år. Vi starter på Langelinie, hvor tyskerne den 9. april gik i land.
Tag med på en tidsrejse tilbage til besættelsestidens København fra 9. april 1940 over ophøret af samarbejdspolitikken med den tyske besættelsesmagt, og optrapningen af frihedskampen til de glade befrielsesdage i maj 1945.
På byvandringen fortæller vi om knaphed og mørke – helte og forbrydere. Vi viser dig de tydelige spor af krigsårene fra buster af helte til skudhuller ved Amalienborg, og fortæller om sabotageaktioner og modstandsbevægelsens mange grupperinger.
Bliv klogere på Danmarks rolle politisk, når vi fortæller om samlingsregeringens beslutninger med Scavenius i spidsen. Få dybere indsigt i de dramatiske dage ved Augustoprøret og hør de gribende beretninger fra jøder, der blev hjulpet over sundet i oktober 1943.
Hør hvordan værnemagten prægede hverdagen for københavnerne lige fra kongefamilien til arbejderen. Hvad var spærretid, alsang og mørkelodser?
Praktisk informationer
Hvornår: 29. august 2019 kl 17.00 – ca. 20.00
Underviser: Mette Thornval
Mødested: Foran Gefionspringvandet
Slutsted: Nyhavn ved Mindeankeret
Pris: 295,- DKK (inkl. dagens ret i Nyhavn, ekskl drikkevarer)