Del på

Undervisere

Svend Rybner

Posted by on aug 8, 2017 in Undervisere | 0 comments

Svend Rybner

Forfatter, oversætter og historiker med speciale i Den Spanske Borgerkrig. Jeg er også uddannet fodboldtræner og har specialiseret mig i fodboldhistorie med foredrag og events bl.a. for DBU (f.eks. om fodboldtaktikkens udvikling) og Kanal 6. Målet er at bruge fodbolden som indgang til at fortælle den store historie. For et par år siden skrev jeg Fodbold i Spanien – meget mere end el Clásico, som blandt handler om spansk kultur og historie. Bogen bygger på samtaler med høj og lav i spansk fodbold – herunder landstræner Vicente del Bosque. Endelig er jeg en af initiativtagerne til den årlige festival for film og fodboldkultur Shoot! Copenhagen Football Festival, og så optræder jeg af og til på TV, i radioen og de skrevne medier.

Kontakt
svend@rybnersbureau.dk
+45 28 96 49 23
Læs mere på Rybners Bureau

 

Helle Nørrelund Sørensen

Posted by on jul 28, 2017 in Undervisere | 0 comments

Helle Nørrelund Sørensen

Er journalist og knyttet som korrespondent til KNR, Grønlands Radio, Kalaallit Nunaata Radioa, igennem mange år. Helle har sin gang på Christiansborg og følger debatten om selvstændighed og Grønlands fremtid.
Inussiarnersumik inuulluaqqusillunga

Kontakt Helle Nørrelund

Helle Nørrelund

hns@knr.gl
+45 81 77 02 31

Sara Sejergaard

Posted by on jul 27, 2017 in Undervisere | 0 comments

Sara Sejergaard

Uddannet folkeskolelærer med musik og engelsk som liniefag og i 2015 turistfører fra RUC. Arbejder fuldtid som guide i København og er medstifter af Københavnerture og Københavnersalonen.
Født og opvokset i København med stor kærlighed til byens trængsel og åndehuller. Elsker at gøre Danmarkshistorien levende med gode fortællinger og ukendte anekdoter. Med stort engagement formidler jeg forskellige Københavnske skæbner fra bordellet til de bonede gulve.

Kontakt Sara Sejergaard
sara@koebenhavnerture.dk

tlf. 20954022

 

Iben Danielsen

Posted by on jul 27, 2017 in Undervisere | 0 comments

Iben Danielsen

Iben Danielsen er journalist og forfatter. I 2016 uddannet turistfører fra RUC.

Jeg underviser på skrivekurser. Og efter min nye roman, Efter Bea, udkom her i 2017, holder jeg også foredragsaften med bogens udgangspunkt, sorg og døden.

Ved siden af arbejdet som journalist med artikler til magasiner og aviser og en række journalistiske bøger underviser jeg i skriveglæde og skrivelyst. Undervisningen har både været for børn på ungdomsskoler og voksne på aftenskoler samt i eget regi. Specialet de seneste år har været erindringskurser.

Som turistfører, knyttet til Københavnerture har jeg specialiseret mig i havfruer, madture, i nordiske ture og i Grønland.

Kontakt Iben Danielsen

kontakt@koebenhavnersalonen.dk

tlf. 20138058

Inge Panduro

Posted by on jul 27, 2017 in Undervisere | 0 comments

Inge Panduro

For nogle år siden flyttede jeg til København efter hele mit liv at have boet uden for “voldene”. Det er en gave at kunne tage byen til sig i dagligdagen – og bare lad den og alle historierne komme.
Historierne, der for mig handler om malerkunst, litteratur, arkitektur og design – ja, alt det, der på kryds og tværs er med til at tegne billeder af byen og dens mennesker over tid.

Jeg er uddannet etnolog, cand. mag. Jeg går byvandringer for skoleklasser og voksne og underviser bla. på Folkeuniversitetet ved siden af mit arbejde som kulturmedarbejder ved Folkekirkens Skoletjeneste.

Kontakt
ingepanduro@gmail.com
+ 45 51303092
Læs mere på: www.panduro-historier-i-byen.dk

Karin Larsen

Posted by on jul 26, 2017 in Undervisere | 0 comments

Karin Larsen

Karin Larsen er journalist, forfatter, underviser og rejseleder.

“En stor portion af det jeg laver handler om Øst- og Centraleuropa, hvor jeg også har boet i mange år, men lige nu er jeg københavner,” fortæller Karin Larsen.

“Jeg har været nysgerrig på Øst- og Centraleuropa siden jeg i sovjettiden stod i en kirke i Litauens hovedstad og fik at vide, at kirken var et ateistmuseum, og den sovjetiske rumfart havde været ude i rummet og konstateret, at der ingen guder er derude. Derfor var der også et stort billede af kosmonaut Jurij Gagarin i kirken”.

“Siden har jeg dyrket Øst- og Centraleuropa som journalist. I mindst et par årtier dækket den del af Europa for DRs radioavis og i adskillige år for Orientering på P1. Og skrevet spalte op og ned i aviser, fagblade og bøger. Om overgangen fra kommunisme til kapitalisme, om at finde en plads i nutidens Europa, om romaernes livsvilkår, om højrenationale tendenser i Øst- og Centraleuropa, om politiske, økonomiske og sociale op- og nedture. Og meget mere.”

Kontakt Karin Larsen

karinprag@gmail.com

 

 

Mia Møller

Posted by on jul 25, 2017 in Undervisere | 0 comments

Mia Møller

Uddannet Cand.Mag i Dramaturgi og Medievidenskab 2005 fra Aarhus Universitet med speciale i ”teatrets
læringspotentiale i erhverslivet”.

Jeg elsker at lave både voksen/børneteater og improvisationsteater og har gjort det siden 2000 og
underviser også der i både i Danmark og udlandet.
Mit hjerte banker især for det spontane, og jeg fortæller ofte improviserede fortællinger for både børn og voksne i bl.a. daginsitutioner og på Besttellers, Vesterbro.

I juni 2017 modtog jeg Words Talentprisen for mine improviserede fortællinger. Derudover har jeg siden 2006 også lavet forumteater samt dialog og lederetræning i diverse virksomheder i Danmark.

I 2017/2018 ser jeg frem til at være improspiller i et stort internationalt EU støttet projekt: ”Our Lives”, hvor en spiller fra hvert EU land går sammen om at improvisere shows i Berlin og resten af EU.

Kontakt
mollermia@gmail.com

www.miamoller.dk

 

Jette Abildskov

Posted by on jul 21, 2017 in Undervisere | 0 comments

Jette Abildskov

Jette Abildskov underviser i Enneagrammet – hun har utallige temadage og kurser bag sig og forstår at formidle stof på en let, sjov og humoristisk måde.
Hun har igennem mange år arbejdet med, undervist i og coachet på baggrund af enneagrammet, samt styrket og støttet arbejdet med udbredelse af modellen i Danmark. Både i sit personlige og faglige virke, men også i IEA-Danmarks bestyrelse igennem de sidste 10 år.

Kontakt Jette Abildskov

jette@vectus.dk

 

John Voldfrom

Posted by on jul 21, 2017 in Undervisere | 0 comments

John Voldfrom

Jeg bor på Frederiksberg og har arbejdet for Finanstilsynet, Energistyrelsen, Miljøministeriet – og de sidste 25 år inden for IT branchen.
Jeg lufter dagligt min hund på Vestre Kirkegård og for nogle år siden stødte jeg på et gravsted for Agnes Friis Schmitto, og det navn kunne jeg ikke få ud af hovedet. Nogle måneder efter hørte jeg Osvald Helmuth synge visen ‘Ølhunden glammer’ og det lød bl.a. ‘Fru Agnes Schmitto som beskytter den mindste moskitto’ Hende måtte jeg finde ud af, hvem var, og nu gik der sport i at finde ud af hvem, der ligger på Vestre Kirkegård.
En dag hvor jeg var faldet i snak på kirkegården var der en der sagde ‘er du guide?’ og da slog det mig, at det var da det jeg skulle. Jeg fik hurtigt lagt en tur på Vestre Kirkegård, og nu gik det slag i slag. Først med Carlsberg fortid, nutid og fremtid, så Vesterbro bag facaden, Kødbyen, Landbohøjskolen og hvem ved, hvad der kommer…

Kontakt John Voldfrom

john@humleby.dk

 

Mette Thornval

Posted by on jul 18, 2017 in Undervisere | 0 comments

Mette Thornval

Mette Thornval er cand.mag i historie og praktisk formidling. Har igennem flere år arbejdet med strategisk kommunikation, storytelling og forskningsformidling. Har siden 2011 undervist i livshistoriefortællinger, kreative fortælleteknikker, historiske emner, skriftlig kommunikation for medarbejdere på alle niveauer. Arbejder i dag som professionel guide i virksomheden Koebenhavnerture.dk. og underviser på aftenskoler og daghøjskoler.

Kontakt Mette
M: 20663093
kontakt@koebenhavnersalonen.dk

Karina Bjerregaard

Posted by on jul 12, 2017 in Undervisere | 0 comments

Karina Bjerregaard

Karina Bjerregaard er grafisk designer, illustrator og billedkunstner, uddannet på bla. Danmarks Designskole med mange års undervisningserfaring i tegning, akvarel, kalligrafi og andre kreative kurser.

“Jeg har kalligraferet i mange år og elsker roen og skønheden ved at fordybe mig i smukke bogstaver, bla. ved at inddrage eksperimenterende kalligrafi i mine malerier. Kom til efterårets kalligrafikursus og bliv bidt af den gale bredpen ;-)”

Kontakt Karina Bjerregaard

www.karinabjerregaard.eu

k@karinabjerregaard.eu

 

 

Brita Kvist

Posted by on jul 7, 2017 in Undervisere | 0 comments

Brita Kvist

Brita Kvist Hansen, journalist, underviser, foredragsholder og vært. Ruslandsmedarbejder hos Orientering, DR P1. Har produceret reportager , nyheder  og featureprogrammer om Rusland de sidste atten år.

Kontakt Brita Kvist

bkv@dr.dk

 

Tina Bech Nørregaard

Posted by on jul 1, 2017 in Undervisere | 0 comments

Tina Bech Nørregaard

Jeg er begejstret for arkitekturhistorie, kunst, litteratur og design. Det kobler jeg sammen i mine fortællinger. Jeg har i mange år især beskæftiget mig med hjem og boligformer. Derudover har jeg en stor viden om både ældre og nyere arkitektur. Jeg har undervist en række år på Folkeuniversitetet i København med stor fornøjelse.

Jeg er uddannet cand.mag. i dansk og kunsthistorie med stort hjerte for kulturformidling.

Kontakt Tina Bech

tbech@get2net.dk