Fra besættelse til befrielse

Tag med på en tidsrejse tilbage til besættelsestidens København fra 9. april 1940 til de glade befrielsesdage i maj. På byvandringen fortæller vi om modstand og mørke – helte og  forbrydere. ”Dø om så det gælder!”

Vi viser dig de tydelige spor af modstandsbevægelsen, fx Information, der startede som et illegalt blad under krigen og er den eneste avis, der har overlevet op til i dag. Hør om, hvordan værnemagten prægede hverdagen for københavnerne – lige fra kongefamilien til arbejderen – som gik i seng med hønsene og måtte pakke sig godt ind, for boligen måtte kun varmes op til 18 grader. Midt i de mørke tider blev der oprettet en ny stilling: Mørkelods, hør også hvad det er! Vi kommer også omkring sortbørs og samarbejde, jødeaktionen og industrisabotage.

Bliv klogere på Danmarks rolle i samarbejdspolitikken, Augustoprøret og Danmarks Frihedsråd.  Vi slutter turen på Arbejdermuseet, hvor der bliver serveret husmandskost a la’ 40’erne i det  historiske og smukke Øl og Halle – Danmarks eneste fredede kælderbeværtning!

Praktiske informationer og tilmelding

Underviser: Sara Sejergaard
Mødested: Foran Gefionspringvandet
Tidspunkt: 2. maj kl 17.00- 19.00
Slutsted: Arbejdermuseet, Rømersgade 22
PRIS: 380 DKK (inkl. mad og 1 drikkevare)

Tilmeld