Christianshavn og Nordatlantens Brygge

Da Christian d. 4. for over 400 år siden grundlagde Christianshavn, var det til hvalfangere og Kinafarere. I dag er det et af Københavns mest eksklusive kvarterer.

Kom med ned ad de smalle stræder og oplev baggårde, kanaler og kringelkroge. Hør fortællinger om slum og fattigdom, nitter og rockstjerner og oplev en af de få svalegange, der er tilbage i København. Kvarteret har dannet ramme om mange begivenheder i Københavns historie bl.a. modstand og bombardementer under 2. verdenskrig, Tordenskjolds vilde berygtede fester i 1700 tallet og dannelsen af det legendariske band Gasolin.

Turen slutter ved Nordatlantens Brygge, hvor vi snakker skibsforlis og Nordatlantisk kolonihistorie, inden vi går inden for på Nordatlantens Brygge. Her får du en grundig introduktion til husets og områdets historie. Du hører om arkitekturen, indretningen, visionen bag Nordatlantens Brygge samt projekter og aktiviteter, der finder sted i pakhuset. Derefter bliver du vist rundt i husets udstillinger. Vi slutter af med en drink i caféen.

Praktiske informationer
Underviser: Iben Danielsen
Hvornår: Torsdag den 25. april kl. 17.00
Mødested: Christianshavns torv
Pris: 295 kroner – for byvandring, rundvisning på Nordatlantens Brygge og drink

Tilmeld