Havfruer og andre himmelvæsener

En guidet tur i den åndelige forestillingsverden. For hvad er en havfrue?
Personifikationen af vandets lunefulde natur? Et æterisk væsen i det omskiftelige hav, der giver og tager, som rummer glæder og farer? Snart sagt alle folkeslag har bidraget til animismen om den besjælede natur, kvinden med fiskehale. Tyskland har Lorelej, polakkerne har Syrena, og tænk bare på Odysseus, der må bindes til masten for ikke at styrte sig i havet, da havfruerne sang. Det er vel eventyrligt i sig selv, at turisterne i vores land vælger at rejse til Welfairytales – og især se på symbol nummer 1, den lille havfrue. Det skal selvfølgelig også handle om andre luftige væsner, han, den genmodificerede, den frække, den hirtshalske, den musiske havfrue, som hun er skildret den gang og nu. For H.C. Andersens eventyr om den lille havfrue er brandvarmt materiale i Hollywood. Universal Pictures har en filmatisering på vej, og Disney har også meldt sig på banen igen.

Praktiske informationer og tilmelding

Hvem: Iben Danielsen

Hvornår: 20. september kl 17.00 til ca. 18.45

Hvor: Det Kgl Bibliotek Søren Kirkegård Plads foran Den Sorte Diamant ved havfruen af Annemarie Carl Nielsen

Pris: 130,- DKK

Tilmeld